Intel oficiálně uvedl novou mobilní platformu Sandy Bridge

18. 1. 2011 21:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Intel dnes uvedl svou novou mobilní platformu Sandy Bridge. Ihned po jejím oficiálním představení se do prodeje začínají dostávat i nové přenosné počítače výrobců Acer a Lenovo, notebooky ostatních výrobců budou následovat

Intel oficiálně uvedl novou mobilní platformu Sandy Bridge

O platformě Sandy Bridge jsme již dříve přinesli podrobnější článek Intel Sandy Bridge - procesorová evoluce pro notebooky. Dnes se proto zaměříme na přehled novinek, které si pro nás výrobci přichystali.

Společnost Acer si pro své zákazníky připravila hned čtyři novinky z řady Aspire, případně Aspire Ethos. Všechny jsou vybavené procesorem Core i7 a nejlevnější model Acer Aspire 5750G pořídíte za 23 990 Kč. Naopak nejdražší z nich, Ethos 8950G pak vyjde na 54 990 Kč. Novinky společnosti Acer by měly být na pultech prodejen již od zítřka.

Asus nabídne zatím pouze jeden model, a to N43SL za cenu 31 990 Kč.

Dalším výrobcem, který nabídne svůj notebook na platformě Sandy Bridge je i Fujitsu-Siemens. Tuto značku bude prozatím zastupovat LifeBook AH530 za cenu 14 200 Kč bez DPH.

Hned tři novinky si připravila společnost Lenovo, která jejich prodej zahájí také v nejbližších dnech. Všechny tři nové počítače jsou zařazeny do multimediální a herní série IdeaPad určené spíše pro běžné uživatele s tím, že nejlevnější modely bude možné pořídit již od 13 990 Kč s DPH, za nejvybavenější model bude muset zákazník zaplatit 25 990 Kč s DPH.

Hned dva nové notebooky přichystali také u MSI. Jejich novinky se zatím ale pohybují spíše ve vyšších cenových sférách - levnější z modelů přijde na 44 990 Kč bez DPH, dražší pak na celých 59 500 Bez DPH. Je ale pravdou, že např. 16 GB operační paměti se u notebooku jen tak nevidí.

Hned pět novinek se chystá na český trh uvést firma Packard Bell. Jejich cena se bude pohybovat v rozmezí od 21 659 Kč bez DPH do 24 159 Kč bez DPH.

Toshiba také neváhá a chystá uvedení tří notebooků z profesionální série Tecra. Nejdostupnější model bude stát včetně tříleté záruky 21 990 Kč bez DPH, na nejvyšší model si bude muset nový majitel připravit 34 990 Kč bez DPH.

Poslední nově představený notebook pod svou značkou nabídne společnost Sony. Jedná se o výborně vybavený počítač nejvyšší třídy nabízený za 49 990 Kč bez DPH.

Zdroj: Tisková zpráva Intel

Krátké zprávy

Diskuse