Intel posiluje sféru mobilních zařízení a představil nový čip pro telefony

16. 2. 2011 02:23    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Kromě nového čipu Intel představil novinky také v oblasti softwaru a konektivity

Intel posiluje sféru mobilních zařízení a představil nový čip pro telefony

Novinkou na poli procesorů je 32nm čip Medfield určený zejména pro mobilní telefony. Tyto procesory jsou již testovány a na trhu by se měly objevit během tohoto roku. Výrobcům chytrých telefonů tak Intel nabídne špičkové úsporné řešení, jaké dosud používal v procesorech pro počítače.

Ohlášenou novinkou je také akvizice společnosti Silicon Hive, která je však jen částí z několika dalších investic do segmentu mobilního průmyslu (v něm posílí zejména multimediální a video aspekt procesorů a přinese kompilátory a softwarové nástroje, které budou použity v rozšiřujícím se portfoliu procesorů Atom, bude také možné nabídnout širší spektrum SoC na procesorech Atom). Dokončena již byla např. akvizice společnosti Solutions, jež dříve patřila koncernu Infineon AG.

Společnost Intel rovněž představila svou strategii pro novou, multikomunikační chytrou architekturu, jež bude s to reagovat na požadavky klientů a poskytovatelů služeb po celém světě včetně těch, které se týkají síťové kapacity, aplikací, zařízení a uživatelského komfortu. Představeny byly také nové softwarové nástroje, které by měly pomoci při vývoji aplikací pro různé operační systémy fungující na přístrojích s architekturou Intel. Se softwarem souvisí také nově představené uživatelské rozhraní platformy MeeGo pro tablety.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Intel

Krátké zprávy

Diskuse