Asus WAVI Xtion pro PC snímá pohyb i streamuje multimédia

3. 3. 2011 00:06    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

WAVI Xtion umí streamovat multimédia ve vysokém rozlišení z PC do velkoplošné televize na vzdálenost až 25 metrů a zároveň umožní multimédia, hry i aplikace jednoduše ovládat pohyby a gesty

Asus WAVI Xtion pro PC snímá pohyb i streamuje multimédia

Systém se skládá ze dvou částí – bezdrátového zařízení WAVI pro streamování médií a pohybového senzoru Xtion založeného na infračerveném záření. Systém WAVI Xtion spojuje technologii pro snímání pohybu firmy PrimeSense s uživatelským rozhraním ASUS Xtion Portal. Připojení k PC i televizi přes bezdrátové rozhraní HDMI (technologie WHDI) zajišťuje plynulé přenosy multimediálního obsahu ve vysokém rozlišení, tedy například filmů, her a fotografií, s frekvencí 5 GHz a dosahem až 25 metrů.

Patentovaný algoritmus zařízení Xtion umožňuje v řadě aplikací nahradit klasické klávesové ovládání pohyby těla. K vyzkoušení je nyní první herní software, například MayaFit Cardio Lite, hra určená pro trénink kondice s rozpoznáváním pohybu, nebo BeatBooster, dobrodružná závodní hra pro více lidí, v níž hráči ovládají pohybem těla proudové vznášedlo. Online obchod WAVI Xtion navíc nabízí výběr z široké nabídky multimediálního obsahu a zábavních aplikací, přičemž od třetího čtvrtletí letošního roku bude integrována podpora on-line obchodu ASUS @vibe, odkud lze získat hudbu, hry a aplikace.

WAVI Xtion představuje první oficiálně podporované PC rozhraní pro snímání pohybu a prodávat se začne v květnu. Cena zatím nebyla upřesněna.

Zdroj: Tisková zpráva výrobce

Krátké zprávy

Diskuse