HP přichází s rychlejšími bezdrátovými sítěmi

3. 3. 2011 00:07    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Řešení Mobile Access Solution dle HP nabídne vyšší výkon přístupového bodu, zjednodušenou správu a nižší náklady

HP přichází s rychlejšími bezdrátovými sítěmi

Společnost HP začíná nabízet první přístupové body s podporou HP Mobile Access Solution , jež jsou schopny každým rádiem přenášet tři datové proudy namísto dvou. Přístupový bod s dvojitým rádiem 802.11n se třemi prostorovými proudy tak umožní komunikovat rychlostí až 900 Mb/s. Nové řešení tak výrazně zvyšuje výkon a dosah bezdrátových sítí - nová technologie dokáže např. přenášet v síti souběžně až 15 videokonferencí ve vysokém rozlišení, zatímco předchozí produkty standardu 802.11n jich podporovaly pouze deset a standard 802.11g pouze jednu. Jedná se tak vlastně o reakci na stále se zvyšující objemy přenášených dat, které měly často za důsledek snižování kvality připojení přes bezdrátovou síť.

Velkou výhodou by měla být zjednodušená správa realizovaná prostřednictvím jednotného rozhraní pro pevná a bezdrátová připojení s možností centrálně plánovat, nasadit, konfigurovat a monitorovat přístupové body napříč celou firmou. Centrální správa se samozřejmě týká i komplexního zabezpečení, které zajišťuje řízení přístupu, autorizaci uživatelů či detekci a prevenci narušení pro pevná i bezdrátová prostředí. Poslední výhodou je pak snížení nákladů a výhodnější poměr ceny a výkonu vzhledem k vyšší kapacitě a lepší konektivitě uživatelů v kombinaci s větším výkonem, než při podobné ceně nabízejí konkurenční řešení.

Řešení HP Mobile Access Solution zahrnuje přístupové body E-Series Multi Service Mobility (MSM) 430, 460 a 466, softwarový řadič MSM 5.5 a nástroj pro správu sítě Mobility Manager 3.10. Doporučená cena přístupového bodu HP MSM430 s dvojitým rádiem a dvěma prostorovými proudy je 12 309 Kč, v případě modelů MSM460 a MSM466 s dvojitým rádiem a třemi prostorovými proudy je to pak 17 592 Kč.

Zdroj: Tisková zpráva výrobce

Krátké zprávy

Diskuse