NTT DOCOMO a Symantec nabídnou lepší zabezpečení notebooků

11. 3. 2011 00:48    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Nová služba využívající technologie Anti-Theft přináší nové možnosti pro zabezpečení údajů na ztracených nebo ukradených noteboocích

NTT DOCOMO a Symantec nabídnou lepší zabezpečení notebooků

Služba je založena na využití mobilních 3G služeb, PGP technologii šifrování celého disku a technologii Intel Anti-Theft a umožní vzdálené uzamčení notebooku nebo zničení dat na pevném disku. V případě potřeby bude možné notebook na dálku vypnout nebo vymazat jeho disk prostřednictvím zabezpečených SMS zpráv. Na dálku bude možné i zablokovat bootování a zamezit přístupu k šifrovaným datům, a to i v případě, že je počítače vypnutý. PGP technologie šifrování zajistí, že data budou v bezpečí bez ohledu na to, kde byl počítač ztracen, a to i v případě, že zloděj zná uživatelské heslo. Jestliže je ztracený nebo ukradený notebook zpět, systém lze snadno aktivovat a data během okamžiku plně zotavit.

Služba by měla být k dispozici nejprve zákazníkům v Japonsku, a to již v průběhu druhého kvartálu roku 2011. DOCOMO bude podporovat notebooky s technologií Intel Anti-Theft a 3G modulem Ericsson pro mobilní širokopásmové připojení. Řešení bude podporovat jakýkoli přenosný počítač vybavený technologií Intel Anti-Theft a 3G modul Ericsson F5521gw pro mobilní širokopásmové připojení bez ohledu na výrobce.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Symantec

Krátké zprávy

Diskuse