Business notebooky s 12,5'' displeji připravuje i Samsung

17. 3. 2011 03:33    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Po společnosti Lenovo se tak Samsung stává dalším výrobcem, který přichází s touto doposud neobvyklou velikostí displeje

Business notebooky s 12,5'' displeji připravuje i Samsung

Displeje s úhlopříčkou 12,5 palce jsou u notebooků relativní novinkou (přestože se dříve modely s úhlopříčkou 12 palců objevovaly). Jako první s nimi přišla společnost Lenovo, brzy poté se přidává společnost Samsung, která chystá hned dvě série, kde se s takto vybavenými modely budeme moci setkat. Vypadá to tedy, že uživatelů si žádají kompromis mezi 12,1" a 13,3" modely. V obou sériích budou k dispozici i modely s úhlopříčkou displeje 14 palců.

Modely ze "Série 2" budou orientovány na uživatele, kteří nechtějí za svůj počítač utratit příliš peněz. Budou proto osazeny procesory Intel Celeron, integrovanou grafickou kartou a 2 až 4 GB RAM. Pevný disk nabídne kapacitu 320 GB. Displej nabídne rozlišení 1366 x 768 bodů. Notebooky zařazené do "Série 4" nabídnou již "plnohodnotné" procesory Intel Core iX, až 6 GB RAM a 500 GB HDD.

Obě série budou mít společný např. operační systém Windows 7 Profesional, technologii aktivní ochrany pevného disku, design odolný proti polití či magnéziové šasí. Vyšší modely pak nabídnou i čtečku otisků prstů a TPM čip.

Nové notebooky by se do prodeje měly dostat během dubna. Ceny zatím nebyla oznámeny.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse