Asus Eee Pad Transformer se dostává do prodeje

28. 3. 2011 00:57    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Tento neobvyklý obojživelník se dostane k zákazníkům nejprve na Taiwanu, pak také v USA a zbytku světa

Asus Eee Pad Transformer se dostává do prodeje

Asus Eee Pad Transformer je 10" tablet s operačním systémem Android 3.0, ke kterému je možné připojit externí klávesnici a proměnit jej tak v mini notebook. Na rozdíl od různých externích klávesnic má tato i otočný kloub, takže může být k tabletu připojena neustále, touchpad a dokonce externí baterii, která prodlouží výdrž zařízení až na 16 hodin (standardní výdrž by se měla pohybovat okolo 9 hodin). Příjemnou vlastností je i IPS displej s rozlišením 1280 x 800 bodů krytý Gorilla Glass sklem. Procesor a grafiku NVIDIA Tegra 2 lze již považovat za standard.

Přístroj se bude dodávat s 16 nebo 32 GB flash paměti a 1 GB RAM. Wi-Fi 802.11 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1 či GPS s elektronickým kompasem je dnes samozřejmostí, méně samozřejmou vlastností je např. podpora Adobe Flash Player 10.2 či dva fotoaparáty. Kromě toho je připravena řada nejrůznějších senzorů (gyroskop, světelný senzor, G-senzor) či aplikace Asus Waveshare pro práci s multimédii a sociálními sítěmi. Hmotnost přístroje činí necelých 700 g.

Přístroj se do prodeje dostane nejprve na Taiwanu za cenu 500 USD (zhruba 9500 Kč bez DPH), brzy na to pak v USA a zbytku světa.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse