Přichází Acer Aspire 5253 s AMD Fusion a Clear.fi

8. 4. 2011 02:22    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Elegantní novinka určená pro domácí nasazení se bude moci pochlubit výkonem vhodným pro všechny běžné činnosti včetně práce s multimédii

Přichází Acer Aspire 5253 s AMD Fusion a Clear.fi

Srdcem 15,6" notebooku společnosti Acer je nové dvoujádrové APU (Accelerated Processing Unit) AMD E-350 s frekvencí 1,60 GHz, 1 MB L2 cache a TDP na úrovni 18 W. Procesor je doplněn až 4 GB operační paměti typu DDR3 1066 MH. O zpracování pokročilých grafických dat se stará AMD Radeon HD 6470M s 512 MB vyhrazené pamětí DDR3 VRAM a podporou Direct X11. Pevné disky se budou moci pochlubit maximální kapacitou až 750 GB, optická mechanika bude zastoupena běžnou DVD vypalovačkou. Samozřejmostí jsou dnes záležitosti jako je Wi-Fi, Bluetooth, HDMI, čtečka paměťových karet či webová kamera.

Zajímavostí je systém Clear.fi pro sdílení multimédií. Clear.fi představuje řešení, které nezávisí na platformě, je plně funkční ihned po vybalení zařízení z krabice a automaticky zjišťuje přítomnost dalších kompatibilních přístrojů.

Nové modely řady Acer Aspire jsou chráněny proti poškrábání a znečištění otisky prstů povrchovou úpravou s praktickou texturou, která jim dodává přirozený vzhled a je příjemná na dotyk. Zákazníci budou moci vybírat ze tří barevných provedení - černého Mesh Black, hnědého Mesh Brown a červeného Mesh Red. Notebooky budou se standardní konfigurací (6ti článkový akumulátor) vážit 2,6 kg a poskytnou výdrž zhrbua 3 hodiny a 20 minut provozu. Operačním systémem budou Windows 7 v edici Home nebo Basic.

Zdroj: Tisková zpráva výrobce

Krátké zprávy

Diskuse