Acer představuje novou řadu notebooků Aspire x750

11. 4. 2011 00:07    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

V nové řadě bude Acer nabízet přenosné počítače určené pro běžné uživatele s důrazem na výkon, multimédia a pohodlí při používání

Acer představuje novou řadu notebooků Aspire x750

V současné době jsou do této série zařazeny modely Acer Aspire 5750 a 7750, které se liší zejména velikostí osazeného displeje. Ta činí v prvním případě 15,6 palců, ve druhém případě 17,3 palce. Společný bude oběma modelům možost vybírat z celé řady procesorů (Core i3, i5, i7) i grafických karet (Intel HD 3000, AMD Radeon HD 6650 a AMD Radeon 6850). Samozřejmostí je dostatečné množství operační paměti (až 16 GB) či pevné disky s vysokou kapacitou (až 750 GB, model s větším displejem nabídne možnost osazení dvou disků či kombinace HDD + SSD). Některé konfigurace nabídnou i Blu-Ray mechaniku.

Multimediální charakter obou novinek potvrzuje systém Clear.fi pro snadné sdílení multimédií, digitální obrazový výstup HDMI či vylepšený zvukový systém Dolby Advanced Audio v2. Samozřejmostí jsou dnes již záležitosti jako je klávesnice s numerickým blokem, multi-touch touchpad, čtečka paměťových karet, webová kamera či bezdrátové technologie Wi-Fi a Bluetooth (ve verzi 3.0). Vyzdvižení si však stále zaslouží osazení moderního rozhraní USB 3.0. Jako operační systém výrobce zvolil Windows 7 Home Basic či Home Premium.

Zdroj: tisková zpráva výrobce

Krátké zprávy

Diskuse