Microsoft přinesl novinky o Windows Phone 7

16. 4. 2011 01:30    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Microsoft poskytl informace o další aktualizaci jeho mobilního systému a mírně upravil povinné hardwarové nároky nutné pro jeho nasazení

Microsoft přinesl novinky o Windows Phone 7

Aktualizace s názvem Mango nabídne tři zásadní inovace. První z nich se týká multitaskingu, který by měl být nyní dostupný i vývojářům třetích stran, a měl by poskytovat rychlé přepínání mezi aplikacemi a některé další činnosti, jako např. přenos souborů na pozadí. Druhou inovací je rozšíření možností Live Tile panelů na hlavní systémové obrazovce, do kterých budou moci rovněž zasahovat i další vývojáři. Pro ty bude rovněž konečně zpřístupněn např. přístup k fotoaparátu či polohovému senzoru. Poslední důležitou inovací pak bude internetový prohlížeč IE9 slibující rychlejší renderování stránek, nativní podporu H.264 videa a třeba také integraci Twitteru.

Současně s tím Microsoft také změnil hardwarové požadavky, které musí splňovat každý telefon s Windows Phone 7. Kromě 1 GHz čipu Qualcomm bude nyní možné používat i čip stejného výrobce taktovaný na 800 MHz a výrobci budou moci volitelně osazovat také gyroskop. Nic se naopak nezměnilo u displeje - povinností stále zůstává rozlišení 800 x 480 bodů (WVGA).

Zdroj: blog.laptopmag.com

Krátké zprávy

Diskuse