Kingston uvádí super bezpečný flashdisk Data Traveler 4000 Managed

21. 4. 2011 03:13    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Použité řešení od společnosti BlockMaster nabídne úroveň zabezpečení odpovídající i požadavkům americké vlády

Kingston uvádí super bezpečný flashdisk Data Traveler 4000 Managed

USB disk DT4000-M je speciálně vyvinut pro nasazení ve velkých společnostech, čemuž kromě perfektního zabezpečení odpovídá i jeho atraktivní cena a certifikace podle normy FIPS 140-2 pro hardwarové šifrování využívající vestavěného kompletního kryptografického modulu (256bitové šifrování dat AES). Software SafeConsole for Kingston od společnosti BlockMaster v dané kategorii zaručuje nejlepší možnou ochranu dat na USB disku i všestrannost použití a centralizovanou správu řízení.

Z nejdůležitějších vlastností je možné zmínit úplné řízení stavu disku pro zajištění důsledného dodržování firemních bezpečnostních zásad a uzamčení odcizených nebo ztracených disků bez možnosti obejít bezpečnostní prvky. Důležité jsou také možnosti přizpůsobení umožňující snadnou identifikaci konkrétního disku, možnost provést kompletní audit a zálohu/obnovu pro účely forenzní analýzy a splnění předpisů včetně předpisů pro nakládání s uloženými daty. Z pohledu koncového uživatele jsou pak důležité funkce jako reset hesla na dálku.

Flashdisk velký 77,9 x 22 x 12 mm využívá rozhraní USB 2.0 a bude nabízen v kapacitách od 4 do 16 GB. Rychlost práce s daty činí až 18 MB/s při čtení dat a 10 MB/s při jejich zápisu. V ceně je pětiletá záruka a nepřetržitá technická podpora.

Zdroj: Tisková zpráva výrobce

Krátké zprávy

Diskuse