Panasonic uvádí odolný tablet Toughbook CF-H1

21. 4. 2011 00:15    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Jako správný tablet určený pro nasazení v terénu je Toughbook CF-H1 schopný odolat vodě, vibracím, vlhkosti, prachu, dešti i tepelným šokům

Panasonic uvádí odolný tablet Toughbook CF-H1

Tím vším se může pochlubit díky splnění požadavků certifikace MIL a krytí IP65. Důraz byl však zároveň kladen i na co nejvyšší mobilitu a pohodlí při používání. Zařízení tak disponuje 10palcovým dotykovým displejem s antireflexním povrchem, díky čemuž je umožněno bez výraznějšího omezení pracovat i na přímém slunci. Počítač je samozřejmě možné držet jednou rukou, navíc disponuje i robustním držákem.

Díky úspornému procesoru Intel Atom Z540 s frekvencí 1,86 GHz a SSD paměti (64 GB) je možné pracovat na jedno nabití až šest hodin. V balení se však nacházejí hned dvě baterie, takže je možné dosáhnout až na 12 hodin provozu. Počítač disponuje 2 GB operační paměti. O základní zabezpečení dat se postará čtečka otisků prstů v kombinaci s MTP 1.2 čipem.

Důležitou roli hraje v tomto případě také rozšiřitelnost. Kromě relativně běžné možnosti dokoupení např. HSPA modulu či GPS je tentokrát možné tablet dovybavit i 2 mpx kamerou s duálním LED osvětlením, integrovanou 2D čtečkou čárového kódu či bezkontaktní čtečkou čipových karet.

Zdroj: Tisková zpráva výrobce

Krátké zprávy

Diskuse