Lenovo a WinMagic uvádějí nové řešení šifrování disků

28. 4. 2011 02:05    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Nová technologie bude dostupná na noteboocích i stolních počítačích a umožní využití celé řady funkcí pro zlepšení bezpečnosti i správy dat.

Lenovo a WinMagic uvádějí nové řešení šifrování disků

SecureDoc, jak se nová bezpečnostní platforma nazývá, se postará o centrální správu nových pevných disků s vestavěným šifrováním FDE, které splňují normu Opal společnosti Trusted Computing Group (HDD značek Hitachi a Seagate Technology). K dispozici bude také plně spravovatelné softwarové šifrování pro PC bez pevných disků s vestavěným šifrováním, které poskytuje flexibilitu a migrační cestu pro velké organizace se zvláštními bezpečnostními požadavky, jaké mají například ve zdravotnictví, bankovnictví, vzdělávání, pojišťovnictví a státní správě.

Kromě centrální správy disků s vestavěným šifrováním umožňuje SecureDoc nasazení jakékoli kombinace sektorově založeného šifrování celých disků, šifrování souborů a složek, šifrování kontejnerů a samorozbalovacího šifrování, a eliminuje tak potřebu organizací investovat čas a peníze do změny jejich stávající infrastruktury a bezpečnostní politiky z důvodu implementace nové šifrovací vrstvy. V případě zapomenutého hesla nebo v případě nedostupnosti koncového uživatele využívá SecureDoc centrální úschovnu a správu šifrovacích klíčů, díky které lze i v takovém případě zachovat přístup k důležitým datům a snížit tím náklady případného volání na centrum podpory uživatelů. SecureDoc je také možné kombinovat s technologií Intel Anti-Theft (Intel AT).

Zdroj: tisková zpráva výrobce

Krátké zprávy

Diskuse