ASUS zvolňuje tempo výroby svých Eee PC

7. 8. 2011 03:59    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Martin Greň

Tuto skutečnost odkryli dodavatelé součástí, ze kterých se Eee PC kompletuje, přičemž hlavní zásluhu na tom nesou tablety téže společnosti Transformers.

ASUS zvolňuje tempo výroby svých Eee PC

Tchajchwanské společnosti tento krok určitě finančně nijak neublíží, protože za toto léto se prodá přes 800 000 androidových transformerů a odhaduje se, že počet prodaných kusů za celý rok bude okolo dvou milionů. Také se počátkem příštího roku očekává přírustek v podobě druhé generace tohoto tabletu s odnímatelnou klávesnicí a nového ASUS MeMO, tabletu klasické koncepce.

Po překapivém nástupu iPadu od Applu na počátku minulého roku a s ním vytvoření zcela nového segmentu trhu se všichni výrobci snaží ukousnout svůj podíl na trhu, nicméně žádnému z konkurenčních výrobců se iPad resp. iPad 2 nepodařilo sesadit z trůnu žebříčku prodejů. Nejblíže je tomu zřejmě ASUS se svým Transformerem, který za cenu okolo dvanáct a půl tisíce nabízí velmi přenosné zařízení s připojitelnou klávesnicí a myší. Prakticky tak nahrazuje mini notebooky (netbooky) a nabízí další přednosti charakteristické pro tento typ zařízení.

Zdroj: www.electronicsta.com

Krátké zprávy

Diskuse