NVIDIA kupuje britskou společnost Icera

10. 5. 2011 03:27    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Za 367 milionů USD tak NVIDIA pohltí technologického leadera v oblasti komunikačních čipů a RF technologií

NVIDIA kupuje britskou společnost Icera

NVIDIA se tak snaží vydělat na stále lépe se prodávajících tabletech, které jsou pro produkty společnosti Icera ideálním odbytištěm - stále větší procento z nich obsahuje i moduly pro připojení k mobilnímu internetu. NVIDIA tak bude nyní moci v kompletu se svou platformou Tegra 2 dodávat i komunikační moduly, a stane se na trhu s tablety a další podobnou technikou ještě důležitějším hráčem, než doposud. A to nejen z hlediska rozšíření své působnosti, ale i z hlediska ekonomického.

Icera je průkopníkem v oblasti multiprotokolových procesorů s RF komponenty využívaných jako základ pro řadu zařízení komunikujících v 2G i 4G sítích. Společnost byla založena v roce 2002 v anglickém Bristolu a má zhruba 300 zaměstnanců v sedmi zemích. Ve vlastnictví společnosti se nachází více než 550 celosvětových patentů a její produkty - zejména v podobě nejrůznějších vysokorychlostních bezdrátových modemů - schvaluje více než 50 světových mobilních operátorů.

Na spojení se již dohodla představenstva obou společností s tím, že během následujího měsíce by se měly doladit veškeré další detaily.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti NVIDIA

Krátké zprávy

Diskuse