Lenovo uvádí univerzální ThinkPad X1 se 13,3'' displejem

22. 5. 2011 03:12    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

ThinkPad X1 kombinuje tenký a lehký design, dlouhou výdrž baterie a vysoký výkon

Lenovo uvádí univerzální ThinkPad X1 se 13,3'' displejem

ThinkPad X1 je přenosný počítač s tloušťkou maximálně 21 mm a hmotností 1,71 kg, přesto je ale díky jeho vnitřnímu ochrannému rámu robustní a vhodný i pro časté přenášení. To by nemělo nijak uškodit ani displeji s úhlopříčkou 13,3 palců, pro jehož krytí výrobce sáhl po tvrzeném sklu Corning Gorilla Glass. Výhodou tohoto tenkého alkalického hlinitokřemičitého skla je odolnost proti poškrábání a dalším nehodám, které mohou poškodit displej. Tento displej spolu s vnitřním ochranným rámem a systémem Active Protection umožnil notebooku splnit osm vojenských zkoušek odolnosti.

Lenovo i zde používá procesory Intel Core druhé generace se standardním napětím, uživatelé se tedy budou moci spolehnout na plný a nijak neomezený výkon. Notebook je dále vybaven pamětí s kapacitou až 8 GB DDR3 SDRAM, až 160 GB SSD a grafikou Intel. Další zařízení lze připojit přes USB porty (včetně jednoho USB 3.0), eSATA a mini Display Port. Inovací prošla také voděodolná klávesnice s podsvícením pro práci za šera. Zabezpečení je řešeno snímačem otisků prstů, šifrováním pevného disku a funkcí Hardware Password Manager.

Díky funkci Rapid Charge lze po připojení adaptéru nabít baterii na 80 procent plné kapacity za pouhých 30 minut. Pokud je notebook vybaven externí baterií, je možné dosáhnout výdrže na baterie až 10 hodin.

Lenovo ThinkPad X1 bude k dispozici v České republice v průběhu léta. Jeho cena zatím není stanovena.

Zdroj: Tisková zpráva výrobce

Krátké zprávy

Diskuse