Panasonic Toughbook 31 opět posouvá hranice odolnosti

27. 5. 2011 02:57    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Vysoce odolné modely Panasonic Toughbook pro práci v extrémních podmínkách jsou již známé, novinka s modelovým označením 31 však opět posunuje hranice možného

Panasonic Toughbook 31 opět posouvá hranice odolnosti

Začněme tím základním - nový Panasonic je vybaven procesory Intel Core i3 a i5 druhé generace a grafickou ATI Radeon HD 6750, oproti předchůdcům se samozřejmě zvýšilo i množství RAM a kapacita pevného disku. 13ti palcový dotykový displej se může pochlubit podsvícením s výkonem až 1200 nit, což mu umožňuje pracovat i na přímém slunci (minimum činí 2 nity). S přídavnou baterií umožní počítač až 20 hodin práce na jedno nabití.

To byl jen začátek, pojďme se však podívat na speciality tohoto přenosného počítače. Norma 19 MIL-STD 810G určuje, že novinka je odolná proti otřesům, vibracím, pádům, extrémním teplotám i vysoké nadmořské výšce. Vedle toho je pak možné odolnost proti vodě a prachu považovat skoro za samozřejmou (norma IP65). Výhodou je také dobré zabezpečení (Smart Card, čtečka otisků prstů) a bohaté možnosti konektivity (včetně 3G a 4G modemů).

Panasonic Toughbook 31 bude dostupný od června za cenu od 3299 USD (zhruba 60 000 Kč bez DPH).

Zdroj: notebooks.com

Krátké zprávy

Diskuse