Asus uvádí Padfone a další novinky

17. 6. 2011 02:59    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Ve druhé polovině roku se uživatelé dočkají nejen kombinovaného tabletu/smartphonu Padfone, ale také několika nových notebooků

Asus uvádí Padfone a další novinky

ASUS Padfone přináší dvě zařízení v jednom – smartphone a tablet a elegantně tak řeší potíže s datovými přenosy, nutností používat více SIM karet apod. Padfone totiž funguje jako dokovací stanice pro telefon, který se z tabletu dobíjí a zároveň mu poskytuje své internetové připojení. Samostatné uživatelské rozhraní pro tablet i telefon je zárukou toho, že ovládání se vždy přizpůsobí dané aktivitě či úloze, např. videohovory, prohlížení webu nebo používání e-mailu. Vždy tedy bude na uživateli, jestli pro svou další činnost využije menší smartphone či větší tablet.

Další novinkou značky Asus budou notebooky řady UX, což jsou tenké mobilní počítače s výdrží až sedm hodin chlubící se konstrukcí z lehké hliníkové slitiny. Ačkoli se jedná o velmi tenké notebooky, nabídnou vše potřebné včetně výkonného mobilního procesoru Intel Core i7 druhé generace, SSD disku SATA 6Gb/s a funkce Instant On umožňující velmi rychlý start počítače. Inovovány budou také notebooky z N série, které dostanou do vínku technologii SonicMaster, kterou ASUS vyvinul ve spolupráci s firmou Bang & Olufsen ICEpower pro luxusní notebook NX90. I na designu této řady se podílel stejně jako u NX90 světově proslulý designér Davida Lewis. Notebooky jsou navíc vybaveny samostatným externím subwooferem, jenž zaručí hutné basy.

Zdroj: Tisková zpráva výrobce

Krátké zprávy

Diskuse