Nové ultrapřenosné notebooky Lenovo ThinkPad

25. 6. 2011 01:53    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Lenovo ThinkPad X220 i X220 Tablet svým uživatelům nabídnou výkon i výbavu jako plnohodnotné počítače, ovšem při zachování kompaktních rozměrů a nízké hmotnosti

Nové ultrapřenosné notebooky Lenovo ThinkPad

Novinky s úhlopříčkou displeje 12,5“ se oproti svým předchůdcům mohou pochlubit elegantnějším designovým provedením s několika vylepšeními, mezi které patří např. lepší umístění antén pro příjem bezdrátového signálu, lépe umístěné reproduktory nebo rozšířený touchpad s podpotou multitouch. Displej modelu X220 tablet pak chrání displeji krycí sklo Gorilla Glass odolné proti poškrábání, odřeninám a opotřebování při použití venku. Výhodou je také klávesnice odolná proti polití. Volitelně bude možné zakoupit také verze s IPS panely.

Obě novinky jsou vybaveny procesory Core i5 a Core i7 s podporou technologie Turbo Boost, výkonem tedy své uživatele rozhodně nijak limitovat nebudou. Limitem by rozhodně neměla být ani výdrž baterie – ta by podle výrobce měla dosahovat až téměř neuvěřitelných 24 hodin (zřejmě s použitím doplňkových akumulátorů). Samozřejmostí je možnost použití i v korporátní prostředí, kde jistě přijde vhod možnost použít běžné dokovací stanice a baterií pro ostatní modely ThinkPad i snadná správa díky podpoře Intel Core vPro. Zajímavou „vychytávkou“ je pak funkce, která uživatele upozorní na zapomenutí dotykového pera u X220 Tablet.

Modely ThinkPad X220 jsou již k dispozici na českém trhu za cenu od 23 000 Kč bez DPH.

Zdroj: Tisková zpráva výrobce

Krátké zprávy

Diskuse