Toshiba Qosmio F750 3D nabídne trojrozměrné zobrazení bez použití brýlí

10. 7. 2011 03:36    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Bude se jednat o vůbec první dostupný notebook na světě, který touto technologií disponuje

Toshiba Qosmio F750 3D nabídne trojrozměrné zobrazení bez použití brýlí

15,6palcový model Qosmio F750 3D společnosti Toshiba zaujme hned ze dvou důvodů. Jedná se totiž o vůbec první notebook nabízející 3D displej pracující i bez nutnosti používat speciální brýle, což je ještě vyšperkováno tím, že 3D obsah lze současně se 2D obsahem. Takto lze např. sledovat trojrozměrný film a zároveň si o něm hledat informace na internetu. Díky použití HD webové kamery a přepínatelných aktivních čoček, jež oddělují dva paralaxní obrazy směřující do jednotlivých očních kanálů, a sledování obličeje diváka, je možné dosáhnout pohledové zóny bez slepých míst.

Notebook je díky většině svých vlastností směřován zejména na multimediální a herní využití, díky vysokému výkonu jej lze ale bez problémů využít také pro práci (3D zobrazení využijí např. architekti, návrháři, designéři, konstruktéři apod.). Procesor Core i7, 8 GB RAM, hybridní pevný disk, grafika NVIDIA GeForce GT 540M s 2 GB VRAM či Blu-Ray mechanika by neměly být zásadnějším limitem ani pro náročné uživatele. Tím by rozhodně nemělo být ani rozlišení displeje 1920 x 1080 bodů.

Notebook Qosmio F750 3D bude dostupný během srpna v červeném barevném provedení za doporučenou koncovou cenu 38 990 s DPH.

Zdroj: Tisková zpráva výrobce

Krátké zprávy

Diskuse