Chromebook od Aceru na špici prodeje na Amazonu

20. 7. 2011 02:12    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Martin Greň

Podle žebříčku prodejnosti notebooků na serveru Amazon.com se notebook od Aceru s Chrome OS se dobře prodává a je o něj velký zájem.

Chromebook od Aceru na špici prodeje na Amazonu

Na americkém serveru Amazon.com je nezvyklý laptop od aceru na 5. místě celkového prodeje notebooků. Na prvním místě je pro zámořský trh typický MacBook Pro 13“, dále se na druhém a třetím místě nacházejí stroje Toshiby (Portege a Satelite). Posledním před chromebookem je levný patnáctipalcový Acer Aspire.

Analytik společnosti DisplaySearch Richard Shim k tomuto pořadí dodává: „Jsou takové (chromebooky), jaké by měly mini notebooky být“ a odkazuje se přitom na různorodost malých notebooků s Windows. Operační systém od Microsoftu je často přiliš velké sousto pro úsporné, ale výkonově slabé procesory, zatímco Chrome OS je pro ně přímo naprogramován a odladěn.

Nevýhodou ovšem zůstává téměř nutnost být pořád připojen na internet, což může být, zvláště v naší zemi, značně omezující. Jen pro úplnost doplním základní hardwarovou výbavu Chromebooku od Aceru: dvoujádrový Atom N570, 2 GB DDR3, 16 GB SSD, 11“ LCD, Wi-Fi a na přání 3G modul.

zdroj: cnet

Krátké zprávy

Diskuse