MSI představuje svůj nejvýkonější notebook pro hráče

20. 7. 2011 02:10    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Martin Greň

Další výkonem přetekající multimediál je na trhu. Tentokrát v podání MSI, jmenuje se GT683 a na komponentách se u něj rozhodně nešetřilo

MSI představuje svůj nejvýkonější notebook pro hráče

Taiwanská firma MSI představila patnácti palcový multimediální notebook, který by měl vyhovět náročným hráčům, kteří rádi zůstavají mobilní. Její nový počin se jmenuje GT683, je to prozatím nejvýkonější notebook této společnosti a designem pokračuje v řadě G, včetně LED osvětlení celého stroje.

Jeho čtyřjádrové srdce Core i7-2630QM tiká na frekvenci 2 GHz a v případě vytížení jednoho jádra dokáže technologie TurboBoost toto jádro přetaktovat na vyšší frekvenci, takže si na výkon procesoru určitě stěžovat nebudete. Pro hry je ale mnohdy potřebnější výkonná grafická karta. Tuto úlohu obstará nový grafický čip GTX 560M, který je dnes jeden z nejvýkonějších na trhu, přičemž mu bude asistovat 1,5 GDDR5 grafické paměti. Nepotěší ovšem , že tato karta nepodporuje technologii Optimus (přepínání dedikované a integrované grafické karty) pro co nejlepší možnou spotřebu energie. Paměť bude možno doplnit až na 16 GB díky počtem nadprůměrných čtyř slotů DDR3. Displej má klasický TN panel s lesklým překrytem a Full HD rozlišením, v jeho rámu je umístěna 2 Mpix webkamera. Pod displejem se nachází klávesnice typu chiclet se zvýrazněnými klávesami WSAD a šipkami, dotykové multimediální klávesy jsou u tohoto druhu stroje samozřejmostí.

U správného multimediálu by neměla být opomenuta zvuková kulisa a proto se sestava chlubí technologiemi Dynaudio a Cinema pro technology a měla by proto být na poměry notebooků kvalitní. Devíti článková baterie obstarává energii pro případ, že stroj nebude připojen k elektrické síti a mohli bychom se dočkat alespoň průměrné výdrže 3 hodin. Pro milovníky filmů jsou připraveny rovnou 2 disky po 750 GB.

Cena GT683 díky těm nejlepším komponentám určitě nebude lidová a bude se na začátku prodeje pohybovat kolem 60 000 kč. Za tyto peníze ale dostanete stroj s jedním z nejvyšších výkonů na trhu.

Krátké zprávy

Diskuse