Lenovo ukázalo své nové tablety - rovnou tři

21. 7. 2011 00:12    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Martin Greň

Lenovo představilo mezi posledními z velkých výrobců počítačů své nové tři tablety. Dva z nich jsou dodávány s Androidem a jeden s Windows 7.

Lenovo ukázalo své nové tablety - rovnou tři

Začněme s androidy, oba je pohání 1 GHz Tegra 2, mají shodné rozlišení 1280 x 800 na úhlopříčce displeje 10,1“ (ThinkPad Tablet je krytý Gorrila Glass), 1 GB RAM a až 64GB SSD. Konektivitu zajišťuje WiFi modul 802.11b/g/n, bluetooth a volitelný 3G modul. Oba jsou také vybaveny audiovizuálním HDMI a dokovacím konektorem. Běží na nich Android 3.1 s tovární grafickou nástavbou a aplikacemi s výdrží kolem 8 hodin běhu na baterie.

Více spotřebitelský zaměřený tablet (na způsob iPadu) se jmenuje IdeaPad K1, nabízí dvojici kamer (2 Mpix vpředu, 5 Mpix vzadu) a dodává se s předinstalovanými aplikacemi SocialTouch (Facebook a Twitter dostupný z jedné aplikace), čtečkou e-knih a eBuddy chat (MSN, ICQ, Facebook...). Druhý android míří do podnikové sféry s označením ThinkPad Tablet, je vybaven čtečkou SD karet, USB kontektorem, perem s citlivostí na změnu tlaku pro psaní poznámek přímo na displeji (dodáváný software překonvertuje rukou psané poznámky na text) a hlavně s klávesnicí Folio s trackpointem. Se svou váhou 716 g je přitom mírně lehčí než oba jeho bratranci. Cena tohoto tabletu začíná na \$499 s příplatkem \$99 za klávesnici.

Posledním z představených je IdeaPad P1, pracuje v něm 1.5 GHz Intel Atom Z670, má 10.1“ displej s rozlišením 1280 x 800, 2 GB RAM, USB 2.0 a čtečku microSD karet a nabídne až 64GB SSD. Na straně displeje je 2 Mpix kamera pro videohovory a nabídne až pětihodinový běh na baterie. Operačním systémem je zde Windows 7 Starter.

Krátké zprávy

Diskuse