Acer jde do cloudu, Asus by také rád

24. 7. 2011 03:23    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Vít Holubovský

V pátek byla oznámena akvizice cloud computingové společnosti iGware druhým největším výrobcem počítačů na světě - společností Acer.

Acer jde do cloudu, Asus by také rád

Částka 320 miliónů USD (plus dalších 75 miliónů USD určených na odměny) by tak měla Aceru pomoci vybudovat potřebné zázemí pro vývoj cloudového produktu, jehož uvedení taiwanská společnost plánuje na rok 2012. IT analytici přiznávají, že tento nákup je správným směrem pro Acer. Výrobci se totiž již nemohou spoléhat pouze na vyráběný hardware, zákazníci si žádají i přidanou hodnotu.
Právě tohoto nedávno využily společnosti Apple, která v červnu tohoto roku představila svou vlastní cloudovou službu určenou pro uchovávání dat s kapacitou 5 GB nazvanou iCloud a Google, který uvedl do prodeje svůj cloudový Chromebook, jehož předváděcí vzorek jsme pro Vás již otestovali a v současné době se jeho finální verze drží na špici prodejů v USA.

V reakci na tuto zprávu se konkurenční ASUSTeK nechal slyšet, že také hledá partnery pro vývoj cloud computing aplikací a nevyloučil ani založení dceřinné cloudové společnosti.

Na poli cloud computingu nás tedy v blízké době čeká bitva, ve které se utkají největší hráči IT průmyslu a nám nezbývá než čekat, kdo z ní vyjde vítězně.

Zdroj: digitimes.com

Krátké zprávy

Diskuse