Mac OS X Lion si první den stáhlo přes milion uživatelů

25. 7. 2011 00:26    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Martin Greň

Tato známá americká společnost oznámila, že z jejich serverů bylo během prvních 24 hodin od vydání nové verze Mac OS X staženo přes milion kopií tohoto softwaru pro počítače Apple. Pro společnost to znamená, že Lion se stal jejím nejprodávanějším operačním systémem ve své historii.

Mac OS X Lion si první den stáhlo přes milion uživatelů

Mac OS 10.7 se stejně jako jeho budoucí konkurent Windows 8 (dočasný název) začíná vzhledově i uživatelsky přibližovat iOS zařízením, resp. mobilnímu operačnímu systému Windows Phone 7. Jedna z nejmarkantnějších změn je obrácený smysl skrolování (nyní stejně jako na iPhonu nebo na iPadu), přepracovaný vzhled Adresáře, Pošty a Kalendáře. Nové jsou funkce Mission Control (něco ve stylu Exposé), který dovoluje pohybem 3 prstů po Trackpadu nahoru zobrazení všech ploch a oken. Nový je také Launchpad, který opět přináší prvky z iOS a to konkrétně rychlé spouštění aplikací z obrazovky ne nepodobné Home screenu iPadu.

Jednou z nejzajímavějších novinek je ovšem funkce AirDrop zajištující drag-and-drop výměnu souborů mezi dvěmi macy přes WiFi buď přes router, nebo dokonce peer-2-peer bez nutnosti být připojen k nějaké síti, datové přenosy jsou samozřejmě šifrovány a celkově by systém měl být bezpečnější proti hrozbám z internetu.

Zdroj: engadget.com

Krátké zprávy

Diskuse