Razer Switchblade - na hry s Atomem

28. 7. 2011 00:45    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Vít Holubovský

Lídr v oblasti herních periferií, kalifornská společnost Razer, představil aktualizovanou verzi svého 7'' konceptu určeného pro skutečně mobilní PC Gaming nazvaného Switchblade.

Razer Switchblade - na hry s Atomem

Razer Switchblade se tak stal prvním strojem poháněným procesorem Intel Atom Z690 1.7 GHz (platforma Oak Trail). Tento procesor ještě nebyl oficiálně představen, ale s největší pravděpodobností se jedná o výše taktovanou verzi Atomu Z670, který pracuje na frekvenci 1.5 GHz a jehož TDP jsou pouhé 3 W).
Oba procesory jsou jednojádrové, vyrobené 45nm procesem, podporují technologii Hyper-Threading a obsahují integrovanou grafickou kartu Intel GMA 600, která je ve slabším modelu taktována na 400 MHz. Její frekvence v Atomu Z690 zatím není známa. Maximální kapacita operační paměti je v obou případech 2 GB.

Razer Switchblade má dvojici dotykových LCD, podobně jako Acer Iconia, přičemž spodní display má vystouplé, pevně ohraničené klávesy a slouží jako trackpad nebo klávesnice, jejíž rozložení se mění v závislosti na právě hrané hře nebo spuštěné aplikaci.

Koncept Razer Switchblade v současné době běží na operačním systému Windows 7, k internetu se připojíte pomocí Wi-Fi nebo 3G a jeho jediné porty jsou mini HDMI a USB 3.0. Hlavní otázkou tak zůstává grafická karta, jelikož výkon GMA 600 zdaleka nestačí na plynulé hraní titulů Warcraft 3 nebo World of Warcraft, které Razer ukázal ve svém demo videu. Je tak celkem pravděpodobné, že se ve Switchbladu nakonec objeví i grafická karta nVidia ION nebo ION 2.

Razer v současné době neplánuje výrobu Switchbladu, místo toho bude zřejmě prodávat licence k jeho výrobě a my se tak dočkáme podobných produktů založených právě na tomto konceptu.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse