nVidia Tegra 2 nyní s ovladači pro MeeGo Linux

29. 7. 2011 02:35    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Vít Holubovský

Společnost nVidia uvolnila ovladače určené pro vývojáře unikátního mini-desktopu Trim Slice. Lze tak brzy očekávat verzi postavenou na operačním systému MeeGo Linux a to není vše.

nVidia Tegra 2 nyní s ovladači pro MeeGo Linux

Trim Slice je miniaturní úsporný počítač o rozměrech pouhých 12,9 x 9,4 x 1,6 cm. Je postaven na 40nm platformě nVidia Tegra 2 se spotřebou pouhé 3 W kombinující procesor ARM Cortex-A9 na frekvenci 1 GHz a integrované grafické jádro ULP GeForce taktované na 333 MHz. Trim Slice dále obsahuje 1 GB DDR2 RAM, 32 GB SSD, 4x USB 2.0, 2x HDMI, SD Card a micro SD Card sloty, LAN, Wi-Fi 802.11n a Bluetooth.

Jelikož je jeho spotřeba tak nízká (2-6 W), vystačí si s pasivním chlazením. Toto multiplatformní zařízení se pak ve spojení MeeGo Linuxu s novými ovladači od nVidie už nezalekne ani akcelerace HD videí.

Společně s uvolněním ovladačů pro MeeGo Linux možná započne nová éra v oblasti tabletů a mini-PC na architektuře ARM a zřejmě se brzy dočkáme, ať už oficiální, či neoficiální cestou, zařízení jako Asus Eee Pad Transformer nebo Samsung Galaxy Tab 10.1 běžících na operačním systému MeeGo Linux.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse