Verbatim představí novinky v oblasti ukládání dat

31. 7. 2011 00:58    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Vít Holubovský

2.5'' SSD, externí disky a Blu-Ray s kapacitou 100 GB. Na to všechno se můžete přijít podívat ve dnech 2. - 7. září na veletrh IFA konající se v Berlíně. Pro ty z Vás, kteří se do Berlína nechystají, tak nabízíme aspoň krátký přehled novinek od Verbatimu.

Verbatim představí novinky v oblasti ukládání dat

Tou první je nová řada SSD s rychlostí čtení až 250 MB/s a zápisu až 180 MB/s. Tyto disky budou dostupné v kapacitách 32, 64 a 128 GB a každé balení bude obsahovat speciální box, díky němuž bude možné disk používat i jako externí a dále speciální klonovací software, který bezpečně zkopíruje všechna data z\xA0původního disku na nový SSD disk. V prodeji by se tyto disky měly objevit v říjnu. Cena zatím nebyla specifikována.

Další novinkou jsou nové 2.5" a 3.5" externí disky s podporou USB 3.0. Nový Store ‘n’ Go Traveller je 2,5“ pevný disk s kapacitou 750 GB. K dostání bude ve dvou provedeních - černé a stříbrné, přičemž obě provedení mají odolné gumové okraje, přispívající k ochraně disku a bránící jeho klouzání.

Řada Store ‘n’ Go Executive navíc nabízí 256-bitové hardwarové AES šifrování pro vysokou úroveň zabezpečení dat. K dispozici budou 2 verze - 500 GB a 750 GB a vybrat si budete moci ze 3 barevných provedení - grafitově šedé, stříbrné a lesklé černé. Tato řada disků má navíc citlivé dotykové tlačítko, které umožní uživateli aktivovat některou z\xA0přednastavených funkcí.

Verbatim taktéž rozšíří svou řadu 3.5" externích pevných disků Store ‘n’ Save o modely s kapacitou až 3 GB.

Poslední novinkou, kterou Verbatim na veletrhu představí jsou nosiče Blu-Ray XL s kapacitou 100 GB. Připomeňme, že standardní kapacita jednovrstvých Blu-Ray disků je 25 GB, v případě dvouvrstvých nosičů je to pak 50 GB. Verbatimu se podařilo přidat třetí vrstvu k dosažení celkové kapacity 100 GB. Nová technologie již byla certifikována a prvních Blu-Ray XL disků bychom se měli dočkat v prvním čtvrtletí příštího roku.

Zdroj: Tisková zpráva

Krátké zprávy

Diskuse