Samsung nesmí v EU prodávat své nové tablety

11. 8. 2011 00:38    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Martin Greň

Apple obvinil Samsung z kopírování průmyslového vzoru svého iPadu 2 a krajský soud v německém Düsseldorfu mu dal za pravdu s jediným možným důsledkem, zákazem prodeje v celé EU kromě Nizozemska.

Samsung nesmí v EU prodávat své nové tablety

Tento několik měsíců trvající spor vyústil ve velmi nepříjemnou situaci, protože tablet Galaxy Tab 10.1 se měl v Evropě prodávat již tento měsíc a po zákazu prodejů tohoto zařízení v Austrálii se situace pro Samsung komplikuje. Jisté ovšem je, že Samsung nehodlá o tento velmi zajímavý region přijít a hodlá se bránit. Kim Titus, ředitel oddělení pro vztahy s veřejností jihokorejské značky v oficiálním prohlášení prohlašuje, že 'je zklamán výsledkem procesu v Německu' a že 'zaujmou všechna nezbytná opatření, aby všechna inovativní zařízení Samsungu byla dostupná zákazníkům v Evropě a jinde'. V Nizozemsku je situace jiná, americká společnost vede s jihokorejským konglomerátem jiný, samostatný spor.

Ještě čerstvější kauzou je však spor Applu tentokrát s Motorolou. Opět má namířeno proti konkurenčnímu tabletu, Motorola XOOM a zdá se, že bude používat stejných právních zbraní, které mu dopomohly k včerejšímu vítězstí nad Samsungem. Jen pro úplnost dodám, že Apple soupeří s dalšími firmami v oblasti spotřební elektroniky, např. HTC.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse