Nový update pro Chromebooky přináší nové funkce i zrychlení

13. 8. 2011 00:38    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Martin Greň

Google u svého operačního systému zrychlil odezvu po probuzení ze spánku až o 32 %. Také nabízí nové funkce jako je virtuální tisk, Netflix video streaming či možnost virtualizace.

Nový update pro Chromebooky přináší nové funkce i zrychlení

Chromebooky jsou ve srovnání s ostatními notebooky poměrně jednoduchá a primitivní zařízení, která mají pouze to základní, co uživatel skutečně potřebuje. Základem je většinou levný a energeticky nenáročný procesor pro dlouhou výdrž na baterie, 2 GB RAM a malý SSD disk. Většinou ale oplývají rozšířenou konektivitou, kde nad rámec standartního balíčku WiFi, Bluetooth a LAN mnohdy dostanou do vínku např. 3G nebo WiMax modul. Důvod je jasný. Chrome OS je totiž cloudová záležitost stavějící na nutnosti být co nejvíce připojen k internetu.

A nyní díky novému updatu pro ChromeOS můžete pouze přes webové rozhraní virtuálně tisknout dokumenty či webové stránky do GoogleDocs nebo si pomocí programu CitrixReceiver zpřístupnit své PC a kdekoliv na světě ho pouze skrz webový prohlížeč ovládat. Ukázka na youtube vypadá velmi působivě.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse