Apple investuje do japonského Sharpu

18. 8. 2011 00:25    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Martin Greň

Tento americký průmyslový kolos investoval přes miliardu amerických dolarů do továren Sharp. Podle Reuters si tím Apple zajišťuje dodávky displejů do svých mobilních zařízení.

Apple investuje do japonského Sharpu

Do hry také vstoupila Toshiba, o které se, ač to popírala, mluvilo jako o jedním z hlavních favoritů této investice. Povídalo se, že po ní bude Apple chtít vývoj nových technologií výroby AMOLED displejů a jejich následnou výrobu. Investice měla být ve výši 1,2 miliardy USD.

Sharp nyní dostal miliardovou investici a bude dělat zřejmě dalšího dodavatele pro stále zvyšující se prodeje produktů společnosti s nakousnutým jablkem ve znaku. Říká se, že bude dělat na iPhonu 6 v roce 2012 s použitím technologie LTPS (low temperature polysilicon), která má mít nižší spotřebu energie, zatímco kvalita obrazu zůstane přinejmenším stejná. V tom samém roce budou na iPadu 3 s rozlišením 2048 x 1536 pracovat LG a Samsung.

Poslední jmenovaný se ale může velmi rychle ocitnout ze hry díky dlouhotrvajícím sporům o patenty. Nejčerstvější a řádně mediálně propranou kauzou je zákaz prodeje Galaxy Tabů v EU. Přerušení smluv a kontraktů se Samsungem by určitě ocenily jiné společnosti jako např. Toshiba, které by výrobu po Samsungu převzaly.

Zdroj: electronicsta.com

Krátké zprávy

Diskuse