Samsung Series 7 700G7A - zacíleno na hráče

23. 8. 2011 01:15    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Vít Holubovský

Koncem minulého týdne společnost Samsung představila svůj první herní notebook s označením Series 7 700G7A, který se, s ohledem na bohatou výbavu, určitě nebude mít v zavedené konkurenci herních notebooků za co stydět.

Samsung je na trhu s notebooky poměrně novým hráčem. Doteď se zaměřoval spíše na tablety, mini notebooky a multimediální modely. Nyní však přichází se skutečně výkoným notebookem určeným pro hráče a profesionály požadující vysoký výkon a mobilitu.

Design Samsungu Series 7 700G7A je na poměry herního notebooku překvapivě konzervativní a nadčasový, jedinými výraznými prvky jsou barevně podsvícená klávesnice se zvýrazněnými klávesami W,S,A,D a multimediální oblast nad klávesnicí s dotykovými tlačítky. Zajímavostí je kolečko umístěné na levé straně notebooku sloužící k přepínání výkonnostních profilů a aktivaci gaming módu, jež je doprovázena poutavou animací na displayi.

Nyní se podívejme blíže na osazený hardware. V 17,3" šasi je umístěn lesklý display s rozlišením 1920x1080 pixelů s LED podsvícením. Srdcem notebooku je v současné době nejrozšířenější čtyřjádrový mobilní procesor od Intelu - i7-2630QM pracující na frekvenci 2,0 GHz (až 2,9 GHz Turbo Boost). Na operační paměti Samsung nešetřil a osadil notebook 16 GB DDR3 RAM ve čtyřech slotech. Pro uložení Vašich dat slouží dvojice 750 GB disků. Konektivita notebooku je také na vysoké úrovni a obsahuje: 2x USB 2.0, 2x USB 3.0, HDMI, VGA, čtečku paměťových karet a Blu-Ray mechaniku. Třešničkou na dortu je pak 2.1 audiosoustava se subwooferem. Hmotnost notebooku se podařilo udržet na 3,5 kg.

Hlavní devizou notebooku je osazená grafická karta AMD Radeon HD 6970M s 2 GB GDDR5 vlastní paměti připojené velmi rychlou 256-bitovou sběrnicí. V současnosti se jedná o jednu z nejvýkonnějších mobilních grafik a dovolí Vám vychutnat si téměř všechny moderní hry na maximální detaily, v plném Full HD rozlišení i se zapnutým vyhlazováním.

Poslední zajímavostí, které jsme si všimli, jsou dva výdechy chlazení na zadní straně notebooku, která neobsahuje žádné konektory. To by mohlo znamenat dva oddělené chladicí okruhy pro procesor a grafickou kartu.

Samsung Series 7 700G7A by se měl do prodeje dostat v průběhu září za cenu 1800 EUR (přibližně 44 000 Kč včetně DPH).

Zdroj: laptoping.com

Krátké zprávy

Diskuse