Sedmipalcová Iconia A100 v prodeji

11. 9. 2011 02:28    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Martin Greň

Acer uvedl na trh nový sedmipalcový tablet vyzbrojený nejnovějším Androidem, nízkou váhou a svěžím designem.

Sedmipalcová Iconia A100 v prodeji

Za cenu kolem 7 500 Kč bez DPH si nyní můžete koupit tento 410 gramů vážící tablet, který si můžete vzít s sebou třeba v kapse od saka nebo v kabelce. Na první pohled vás zaujme design, hlavně zkosené rohy tabletu připomínající N8 od Nokie. Na čelní straně je přítomné jediné fyzické Home tlačítko (Android Honeycomb klasická fyzická tlačítek nevyžaduje) a 2 Mpix webová kamera, na horní straně 3,5mm jack pro připojení sluchátek a tlačítko na vypnutí tabletu. Na zadní ploše se vyjímá 5Mpix fotoaparát s autofokusem schopný natáčet 720p videa a asistovat ve špatných světelných podmínkách mu bude přisvětlovací dioda.

Na tabletu je displej samozřejmě jedna z nejdůležitějších součástí. Zde má rozlišení 1024 x 600 bodů, zobrazování pohání 512 MB RAM a NVIDIA Tegra 2, která zvládne akceleraci Full HD videa skrz HDMI na velkou obrazovku. Video můžete do tabletu nahrát přes USB nebo pomocí microSD karet, vnitřní pamět je rozumných 8 GB.

Tablet je rozumným kompromisem mezi mobilitou a velikostí, přičemž si jeho využití dovedu docela dobře představit v MHD, kde tablet klasické velikosti a váhy už někdy může být na spíše obtíž.

Zdroj: Tisková zpráva

Krátké zprávy

Diskuse