UMAX na český trh uvádí multimediální přehrávač Xtreamer SW2

12. 9. 2011 00:33    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Novinka sází stejně jako její předchůdce především na atraktivní cenu při zachování bohaté výbavy

UMAX na český trh uvádí multimediální přehrávač Xtreamer SW2

UMAX Xtreamer SW2 překvapí kompaktním provedením pro 2,5“ SATA disk o kapacitě 1000 GB, díky čemuž je vhodný i na cesty. Základem je inovovaná čipová sada Realtek RTD1185 s 500 MHz procesorem doplněná o 256 MB operační paměti. Uživatelské rozhraní se může pochlubit jednoduchým ovládáním a lokalizací do českého jazyka s čímž souvisí i podpora českých titulků, uživatel se samozřejmě může také spolehnout na podporu drtivé většiny všech běžně používaných formátů audia, videa i fotografií.

Po připojení do počítačové sítě (prostřednictvím ethernetu nebo Wi-Fi) se přehrávač chová jako běžný NAS server, s multimediálními soubory lze tedy pracovat přímo po síti bez nutnosti připojovat Xtreamer k počítači. Výhodná je také možnost obsluhovat přehrávač z webového rozhraní. K dispozici jsou také integrované webové služby nabízející obsah stovek oblíbených internetových portálů včetně archivů českých a slovenských televizí.

Kromě připojení k síti je možné využít také celou řadu dalších rozhraní, mezi která patří 2 x USB 2.0 host, 1 x USB 3.0 slave, HDMI, optický i koaxiální digitální výstup, kompozitní výstup či čtečka paměťových karet.

Cena Xtreameru SW2 (bez pevného disku) je stanovena na 2990 Kč s DPH. Součástí balení je kromě samotného přístroje také dálkové ovládání, USB 3.0 kabel, Wi-Fi anténa a napájecí adaptér.

Zdroj: Tisková zpráva výrobce

Krátké zprávy

Diskuse