Tablet Cisco Cius - určen pro firemní zákazníky

13. 9. 2011 23:57    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Jde o zařízení navržené speciálně pro firemní prostředí, které poskytuje přístup k nástrojům pro týmovou spolupráci a slouží jako zařízení pro virtualizaci desktopů. Spolu s aplikačním ekosystémem Cisco AppHQ tvoří prostředí pro tvorbu, správu a nasazení aplikací.

Tablet Cisco Cius - určen pro firemní zákazníky

Díky technologii virtual desktop rozšiřuje Cius možnosti pro služby založené na cloud computingu a kromě nativní podpory nástrojů pro spolupráci nabízí také streaming HD videa, real-time video, videokonference, přístup k emailu i webovému obsahu a umožňuje editovat a sdílet jakákoliv data, ať už jsou na lokálním úložišti nebo v prostředí cloudu. Cisco Cius je otevřená platforma pro komunikaci a spolupráci navržena pro co nejbezpečnější připojení zaměstnanců na cestách a umožnění přístupu a sdílení požadovaného obsahu.

V případě spojení tabletů Cisco Cius s aplikačním prostředím Cisco AppHQ pak IT manažer dostává do rukou nástroj pro vývoj, nasazení i správu aplikací. Součástí AppHQ jsou vývojářské nástroje, umožňující vytvářet, testovat a poskytovat aplikace pro Cisco Cius a kontrolní mechanismy pro správce IT, dovolující individuálně definovat, které aplikace lze v rámci organizace na tabletech provozovat. AppHQ lze využít také jako uzavřený ekosystém v rámci jedné společnosti – v interním repositáři (storefront, obdoba „app store“) mohou být k dispozici jen vybrané produkty třetích stran a vlastní firemní aplikace a rozšíření.

K tabletu je nabízena i různé příslušenství jako např. dokovací stanice, která v sobě spojuje IP telefon a rozhraní pro připojení externího monitoru, klávesnice a myši.

Cisco už tento produkt představilo i v ČR. Dováží se na objednávku a přibližná cena je stanovena na 700 USD.

Krátké zprávy

Diskuse