Steve Ballmer je zklamán z prodeje WP7

19. 9. 2011 03:51    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Martin Greň

CEO softwarového giganta Microsoft přiznal, že za rok prodejů čekal mnohem větší prodejní úspěchy telefonů vybavených tímto mobilním operačním systemém.

Steve Ballmer je zklamán z prodeje WP7

Toto prohlásil v průběhu Financial Analyst Meeting v Redmondu, ale věří, že se situace výrazně zlepší spolu s telefony již vybavenými prvním větším updatem Mango. Windows Phone 7.5, jak se verze Mango označuje, rozšiřuje funkce nativní podporou Twitteru, IM ''kecálků'', kamerám pro videohovory, vylepšuje také Internet Explorer a zavádí hlavně podporu multitaskingu (při přepínání mezi aplikacemi uloží systém jejich stav a poté aplikaci obnoví tam, kde jste skončili).

Ballmer si také myslí, že většina velkých výrobců dává přednost Androidu a WP7 odkládá na vedlejší kolej a proto šéf Microsoftu vidí budoucnost v Nokii, se kterou má strategické partnerství a věří, že WP7 vyšvihne v prodejích nahoru. Mnozí publicisté vidí poslední šanci na záchranu mobilní divize Nokie právě ve smartphonech s WP7, ze kterých má výrobce mnohem vyšší marži než z ''hloupých'' telefonů, ve kterých si Nokia ale stále drží čelní přícky prodejů. Na závěr Ballmer o prodejích telefonů s mobilními Windowsy dodává: ''Neříkám, že jsem rád, kde jsme, ale jsem velmi optimistický s tím, kam to můžeme dotáhnout''.

Zdroj: electronista.com

Krátké zprávy

Diskuse