Víc tabletů od HP za 99 USD již 28. září

20. 9. 2011 02:18    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Pitek

Jak HP slíbilo snaží se prodat posledních pár kousků HP TouchTabletu za 99 USD předtím, než je zcela opustí.

Víc tabletů od HP za 99 USD již 28. září

Néni zatím jisté jestli bude HP nabízet velmi zlevněné tablety jen pro své zaměstnance nebo i pro širokou veřejnost. a zda-li by byly schopni pokrýt zájem. Cena se propadla hluboko z 399 na pouhých 99 USD.

TechCrunch zveřejnil zprávu od víceprezidenta společnosti HP Stephena Dewitta pro zaměstance, kde píše že v 9:00 Pacifického času ve středu 28 září budou mít zaměstnanci HP v USA možnost koupit 16GB verzi za 99,99 USD a 32GB za 149,99 USD - ovšem budou mít možnost koupit pouze 1 přístroj.

Hp TouchPad má 9,7" kapacitní displej s rozlišením 1024x768px, dvou-jádrový 1,2GHz procesor z dílny Qualcommu. Hardware dělá toto zařízení velmi zajímávé ale úskalím je jeho software. WebOS je sice dobře promyšlený, ale na TouchPadu je trochu pomalý a néni zde možnost ke stáhnutí tolik kvalitních aplikací třetích stran jako na iOS nebo Android.

Vzhledem k malým prodejům, HP zlevňuje TouchPad pouze měsíc a půl po uvedení na trh a začíná likvidovat zbylé skladové zásoby za cenu nižší než byly náklady na výrobu. Néni to špatná cena za digitalní fotorámeček, přenosný přehrávač nebo přístroj na brouzdání po internetu.

zdroj: http://liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse