Poptávka po PlayBooku od BlackBerry klesá, došlo i na propouštění

22. 9. 2011 00:08    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Vít Holubovský

S tabletem PlayBook to nevypadá nijak růžově, poptávka po něm klesá a proto došlo už i na omezení produkce a propouštění.

Poptávka po PlayBooku od BlackBerry klesá, došlo i na propouštění

Tablet BlackBerry PlayBook vyrábí společnost Quanta, která je také největším světovým výrobcem notebooků, v nově vybudované továrně na severu Taiwanu, ve které donedávna pracovalo 2000 zaměstnanců. Proč byla pro PlayBook zvolena nová továrna a nevyrábí se v některé z těch stávajících? Společnost RIM, která stojí za značkou BlackBerry si to tak přála, jelikož se obávala okopírování svého designu a následných levných čínských padělků. Vzhledem k nízkým prodejům jejího tabletu se však takové obavy v retrospektivě jeví jako zbytečné.

Vinou neustále klesajícího množství objednávek byla měsíční produkce PlayBooku omezena na pouhých 100 000 kusů a zároveň došlo k propuštění poloviny jejích zaměstnanců ze zmíněné továrny.
Jak jsme Vás informovali minulý týden, BlackBerry se nyní soustředí na prodej skladových zásob, hlavní roli bude hrát nižší cena a softwarový update.

Zdá se, že ambice společnosti RIM byly přeci jen trochu vysoké. Původní odhady hovořily o čtyřech až pěti milionech vyrobených kusů za tento rok. Podle posledního vývoje se však jako realističtější čísla jeví jeden a půl až dva miliony. Jen tak pro zajímavost, na jeden vyrobený PlayBook připadá 23 iPadů.

Zdroj: electronista.com

Krátké zprávy

Diskuse