Fujitsu STYLISTIC Q550 - bezpečný tablet pro profesionály

23. 9. 2011 03:41    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Vít Holubovský

Společnost Fujitsu představila nový 10'' tablet vhodný zejména do podnikové sféry. Vysoká odolnost, nízká hmotnost a široké možnosti konektivity - takové jsou jeho hlavní zbraně.

Fujitsu STYLISTIC Q550 - bezpečný tablet pro profesionály

Tablet STYLISTIC Q550 je poháněn procesorem Intel Atom Z670, kterému jsme se blíže věnovali v dubnu letošního roku. Jedná se o jednojádrový procesor pracující na frekvenci 1,5 GHz, jehož součástí je i integrované grafické jádro Intel GMA 600. Uvnitř dále nalezneme 2 GB operační paměti a 30 nebo 64 GB úložného prostoru. Zařízení pracuje na operačních systémech Windows 7 Home Premium nebo Professional ve 32 bitových verzích.

STYLISTIC Q550 se pyšní splněním vojenského standartu MIL-STD-810G, který obsahuje širokou škálu testů včetně odolnosti vůči extrémním teplotám, teplotním šokům, nárazům, pádům, prašnosti, vlhkosti a dalším nepříznivým podmínkám. Použitý 10.1" IPS display má rozlišení 1280x800 pixelů a lze ho ovládat jak prstem, tak pomocí přiloženého stylusu, přičemž tablet sám rozpozná, kdy je používán stylus a deaktivuje dotykové ovládání, aby nedocházelo k nechtěným přehmatům. Display dále disponuje antireflexní technologií a jeho svítivost je vysokých 400 NIT.

Výdrž na akumulátor se pohybuje okolo 8 hodin, přičemž vítanou vlastností je možnost články vyměnit a pokračovat v práci. V poslední době se stále více prosazuje trend integrovaných baterií a je příjemné vidět, že Fujitsu se nenechalo strhnout a stále preferuje funkčnost nad designem.

Co se konektivity týče i v této oblasti je STYLISTIC Q550 vybaven více než dobře a předurčuje jej do podnikové sféry. Posuďte sami: 1x USB 2.0, HDMI, SDHC Card slot, Smart Card slot, SIM Card slot a dokovací konektor. Dále obsahuje Wi-Fi, UMTS modul, Bluetooth a dokonce integrovanou čtečku otisků prstů.

Tablet Fujitsu STYLISTIC Q550 je v prodeji za cenu od 24 179,- Kč včetně DPH.

Zdroj: Tisková zpráva

Krátké zprávy

Diskuse