Sony v ČR zavedlo Next Day servis pro notebooky

22. 9. 2011 22:55    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Počínaje dneškem, lze na vybrané modely notebooků Sony Vaio dokoupit záruku Next Day opravy, která bude provedena na kterémkoliv místě v ČR. Sony tak konečně zavedlo službu, která v ČR pro Vaio notebooky chyběla.

Next Day záruka garantuje opravu notebooku do 24 hodin včetně víkendových dnů. Zákazník může servisní zásah objednat kdekoliv v ČR i mimo registrovanou adresu bydliště nebo sídla firmy takže i na chapupě nabo na služební cestě v hotelu. To je obrovský skok oproti dosavadní praxi kdy majitel notebooku Sony, v případě závady, musel notebook dopravit do servisního centra a čekat několik dní nebo i týdnů na opravu (stejně jako u většiny ostatních výrobců). Službu ocení především uživatelé, pro které je notebook pracovním nástrojem a každý den výpadku je může stát i ztrátu výdělku.

Zvolit je možno balíček 2 roky, který je platný od okamžiku registrace do konce záruční doby notebooku, tzn. 2 roky od zakoupení notebooku Sony VAIO. V nabídce je i balíček 1 rok, který platí první rok od data pořízení notebooku v rámci standardní záruky 2 roky. Sony již dříve nabízelo prodloužení standardní záruky na 3 roky a v takovém případě lze kombinovat balíčky Next Day 2+1 rok. Zakoupením Next Day se záruka produktu neprodlužuje nýbrž vylepšuje a vyprší spolu se standardní zárukou poskytovanou společností Sony.

Servisní balíčky Next Day je možné zakoupit u vybraných prodejců Sony. Každý servisní balíček obsahuje plastovou kartičku velikosti kreditní karty, na které je unikátní stíratelný registrační kód. S ním zákazník do 30 dnů zaregistruje svůj notebook na internetových stránkách Sony. Ceny jsou stanoveny na 1.990,- Kč za 1 rok a 2.990,- Kč za 2 roky (včetně DPH).

Záruku Next Day lze dokoupit na vybrané modely Sony Vaio SB, SE a nový nejvyšší model Z21, který jsme popsali v dnešní recenzi SONY VAIO VPC-Z21V9E/B - nejlehčí z nejlehčích.

Krátké zprávy

Diskuse