Ultrabooky mají předběhnout tablety

30. 9. 2011 01:17    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Ultrabooky předběhnout tablety, alespoň v to tedy doufají prodejci notebooků.

Ultrabooky mají předběhnout tablety

V blízké době se mají na trhu objevit ultrabooky snad od všech velkých výrobců notebooků včetně Aceru, Lenova, Asusu, HP, Samsungu nebo Toshiby, což ovlivní prodeje ostatních zařízení jako jsou notebooky, mini notebooky i tablet PC.

Víceprezident Aceru Scott Lin poukázal na to, že většina výrobců představila nebo hodlá představit své ultrabooky v poslední čtvrtině letošního roku s dostupností na začátku roku 2012. Ultrabooky mají zaujmou cca 30% z celkových dodávek notebooků, a proto je očekáváno, že tyto události ovlivní trhy především s tablet PC.

Lin také zmínil, že lidé si kupují tablety především kvůli jejich menší velikosti a nízké váze a v případě, že ultrabooky dosáhnout stejných hodnot se zachováním dlouhé výdrže na baterii, lidé si vyberou spíše ultrabook než tablet a klasický notebook.

Dle údajů od výrobců PC by, přestože je letošní prodej Tablet PC odhadován na 62,5 milionů zařízení, růst trhu s tablet PC měl již zpomalovat. Rovněž průzkumy ukázaly, že uživatelé, kteří si zakoupí tablet nemají potřebu jej měnit (nebo obměnit) na rozdíl od notebooků a PC, které jsou obměňovány velmi často.

Zdroj: digitimes.com

Krátké zprávy

Diskuse