Lenovo uvede cenově dostupný tablet s Androidem

10. 10. 2011 00:20    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

IdeaPad A1 tak pravděpodobně předstihne i očekávaný Amazon Fire

Lenovo uvede cenově dostupný tablet s Androidem

Lenovo IdeaPad A1 se řadí do kategorie menších tabletů se 7mi palcovým displejem (při rozlišení 1024 x 600 bodů). Oproti současné špičce však přijde se starším systémem Android 2.3 Gingerbread (na rozdíl od mnohé levné konkurence s přístupem na Android Market), procesorem bude jednojádrový Cortex A8. Samozřejmostí je Wi-Fi a Bluetooth, překvapením může být dvojice kamer s rozlišením dva a pět megapixelů. Zcela jistě potěší také vestavěný GPS čip, který byl až doposud výsadou pouze dražších přístrojů. Výdrž baterie by měla být až sedm hodin.

Jedním z ústupků nižší ceně je malá vnitřní paměť, která bude mít u modelu za 199 USD (zhruba 3500 kč bez DPH) kapacitu pouze 2 GB, 16 GB verze by měla přijít na 249 USD (zhruba 4500 Kč bez DPH). Paměť však bude možné podle uvážení rozšířit díky slotu pro paměťové karty microSDHC.

První kusy by se měly mezi zákazníky dostat již 27. října, což je o celých 18 dní dřív, než v případě Amazonu Fire. Situace na předvánočním trhu s levnými tablety tak bude určitě velmi zajímavá (přinejmenším tedy v USA).

Zdroj: laptoping.com

Krátké zprávy

Diskuse