Microsoft ukázal technologie ovládání budoucnosti

19. 10. 2011 03:54    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Martin Greň

Na začátku tohoto týdne představil redmondský softwarový gigant své nové vize do budoucna ovládání počítačů a mobilních zařízení. Stalo se tak na ACM Symposium v Santa Barbaře.

Microsoft ukázal technologie ovládání budoucnosti

To že Microsoft po představení a uvedení na trh svého Kinectu pro XBOX 360 neusnul na vavřínech dokázal při tomto setkání pro odborníky v Kalifornii a hned se pochlubil několika technologiemi, které mohou za pár let doslova zrevoluniciovat interface smartphonu a jiných zařízení.

Jeden z prvních představených technologií je OmniTouch. Ve zkratce jde o propojený pikoprojektor s ''chytrým zařízením'' a kameru, která dokáže rozeznat třetí rozměr. Tato ''featura'' umožňuje udělat klikací interface, s pomocí kterého lze klikat na např. jednotlivé znaky na promítané klávesnici. Toto by mohlo teoreticky umožnit mít telefon bez displeje.

Představte si, že vám někdo volá, ale vy máte telefon v kapse a nemůžete nebo ho nechcete výtahnout. PocketTouch, druhá z technologií, vám umožní telefonát zaklapnout pouhým přejetím prstů přes vaší kapsu. Jde o inteligentní kapacitní technologii, která si sama zjišťuje, jak tlustá je látka vašeho oděvu a vyhodnocuje potřebnou intenzitu vašeho doteku, aby se náhodou nic nechtěně neudálo.

Acces Overlays je sbírka různých addonů a widgetů, které vám dovolují "rozšířený uživatelský zážitek". Edge projection snímá obrazovku pomocí kamery umístěné nad displejem, snímající změny, které uživatel zanese pomocí prstu nebo čehokoliv jiného na obrazovku. Touch-and-Speak je již podle názvu zkombinování dotykového interface s hlasovými povely.

Portico je zajímavé rozšíření pracovní plochy tabletu, které vám dovoluje interakci dokonce s předměty i mimo displej.

Zdroj: betanews.com

Krátké zprávy

Diskuse