Nvidia: zařízení s ARM procesory a Windows 8 by neměly být označovány jako PC

23. 10. 2011 02:13    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

CEO Nvidie se nechal slyšet, že zařízení založené na ARM procesorech vybavené systémem Windows 8 by neměly být označovány jako PC.

Nvidia: zařízení s ARM procesory a Windows 8 by neměly být označovány jako PC

CEO Nvidie Jen-Hsun Huang sdělil tuto informaci veřejnosti především proto, že zařízení s procesory ARM nemusí splnit očekávání zákazníků, což by mohlo uškodit jak Windows 8 samotným tak i výrobcům hardwaru. (Nvidia je jedním z velkých producentů ARM čipů s jejich Tegrou.)

Celý tento "problém" spočívá v chystaných Windows 8. Ty totiž mají fungovat jak na klasických počítačích, tak i počítačích vybavených dotykovým displejem nebo tabletech. Zakopaný pes je právě v tabletech a mini noteboocích, jelikož některé tyto zařízení (v současné době jsou poháněna především systémem Android) jsou založena na architektuře ARM (procesory Nvidia Tegra,...) a nikoliv x86 (procesory Intel, AMD).

Kvůli této univerzálnosti Windows 8 tak mohou být někteří uživatelé překvapeni, že jim na jejich zařízení nefunguje program, který na předchozím notebooku fungoval. Je velmi pravděpodobné, že nové a doposud vyvíjené programy budou upraveny tak, aby mohly fungovat jak na zařízeních architektury x86 tak i ARM, ale starší nebo dále nevyvíjené programy budou fungovat pouze na počítačích a notebookách architektury x86.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse