Dell nabízí novou tenkou čtrnáctku. Dell XPS 14z

28. 10. 2011 01:20    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Martin Greň

Pokud hledáte notebook designem podobný s MacBookem Pro, ale z nějakého důvodu pro vás nepřipadá v úvahu, stojí přinejmenším za povšimnutí tento nový Dell.

Dell nabízí novou tenkou čtrnáctku. Dell XPS 14z

Výrobce se chlubí jeho celokovovým tělem ze slitin hliníku a hořčíku, displejem s velmi tenkým rámečkem pro maximalizaci pracovní plochy a co nejmenších rozměrů víka notebooku a nízkou hmotností tohoto počítače. Vskutku, hmotnost 2 kg v základním provedení není pro celokovový laptop moc, zvláště vememe-li v úvahu, že uvnitř se nacházejí poměrně výkoné komponenty. Volitelná je dedikovaná grafika NVIDIA GT520M, procesor Core i5 nebo Core i7 a až 8 GB paměti RAM. Pro data si můžete vybrat mezi 750GB HDD (7200 rpm) nebo mezi 256 SSD.

Někomu jistě přijde vhod DVD +/- RW mechanika. BluRay jen pro filmy by neměla přiliš velký smysl, protože displej disponuje rozlišením pouze 1366 x 768 bodů v módním poměru stran 16:9 a lesklou povrchovou úpravou. Co jistě dnes, ale hlavně v budoucnu přijde vhod, je nové USB rozhraní a BlueTooth ve svých třetích verzích. Dnešním nadstandartem mezi notebooky je podsvícená klávesnice, kterou se vám tento Dell bude snažit ulehčit práci po tmě a to až po dobu necelých sedmi hodin. Taková je výrobcem udávaná maximální výdrž na baterii s osmi články. Vhod může příjít také vyhlášený Dell servis s jeho NBD zárukou

Zdroj: tisková zpráva

Krátké zprávy

Diskuse