HP rozhodlo o budoucnosti počítačové divize PSG

28. 10. 2011 17:34    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Společnost HP v nedávné době ohlásila, že zhodnotí možnost oddělení své počítačové divize PSG. Veškeré analýzy byly provedeny a včera bylo učiněno rozhodnutí, zdali PSG zůstane součástí HP.

Otázku budoucnosti počítačové divize HP PSG jsme otevřeli v nedávném rozhovoru s marketingovým ředitelem Petrem Trešlem v článku HP a budoucnost výroby notebooků. Již zde bylo naznačeno, jak pravděpodobně celý proces dopadne, ale zatím šlo jen o dohady a předpoklady.

Včera vedení HP oficiálně ohlásilo své rozhodnutí. Prezidentka a generální ředitelka HP Mag Whitman uvedla: "HP objektivně zhodnotilo strategický, finanční a provozní dopad oddělení PSG. Je zřejmé, že z naší analýzy vyplývá, že udržení PSG v rámci HP je správné pro zákazníky a partnery, je správné pro akcionáře a je správné pro zaměstnance". Dále bylo uvedeno, že HP jako celek je silnější.

Na strategickém rozhodnutí se podíleli odborníci z dané oblasti i z různých divizí a pozic. Zhodnocen byl přínos PSG pro HP jako celek a nakonec se ukázalo, že náklady na znovuvytvoření hodnot, které PSG pro HP přináší, by převážily nad jakékoliv výhody oddělení. PSG tedy nadále zůstává součásti HP.

Související článek: Rozhovor: HP a budoucnost výroby notebooků

Krátké zprávy

Diskuse