Tablety HP pokračují, poběží na Windows 8

30. 10. 2011 01:03    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Po (nepříliš nevydařených) pokusech s WebOS a Windows 7 se tak HP bude opět spoléhat na Microsoft

Tablety HP pokračují, poběží na Windows 8

V minulých dnech bylo definitivně rozhodnuto o tom, že HP si svou divizi počítačů ponechá. S tím souvisí i změny v dalších segmentech, v tomto případě v oblasti tabletů. HP se zde chce stát platným hráčem, s čímž by mu měl tentokrát napomoci Microsoft a jeho chystaný operační systém Windows 8. I z toho plyne, že prvních přístrojů se rozhodně nedočkáme dříve, než v příštím roce.

Z toho, že HP přijde na trh příliš pozdě, obavy nepanují. Ve společnosti naopak prý vládne pozitivní duch, protože se prý alespoň poučili ze svého předchozího působení s tím, že nyní budou moci být díky svým zkušenostem mnohem konkurenceschopnější.

V HP mají zkušenosti i se samotnou platformou Windows, konkrétně se systémem Windows 7, který využívá tablet Slate 500 orientovaný na firemní klientelu. Windows 8 však nabídnou oproti předchozí verzi systému řadu výhod, mezi které patří podpora ARM procesorů či mnohem lépe přizpůsobené dotykové ovládání.

V nejbližší době by se také mělo definitivně rozhodnout o osudu platformy WebOS, kterou HP sice nadále vyvíjí, v současné době ale nepočítá s tím, že by na této platformě připravilo nějaký hardware.

Zdroj: www.electronista.com

Krátké zprávy

Diskuse