Plány a prodeje ASUSu pro rok 2012

1. 11. 2011 00:10    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Martin Greň

Kterým směrem se chce vydat ASUS na poli mobilních počítačů v příštím roce?

Plány a prodeje ASUSu pro rok 2012

Dá se říct, že v průběhu roku 2011 se ASUSu dařilo nad očekávání a např. v Q3 vygeneroval čistý zisk ve výši 156,7 milionu USD, přičemž se odhadlovalo, že vydělá o 8,36 milionu USD méně. Bohužel pro firmu jsou a budou velmi bolestné záplavy v Taiwanu, které opozdí dodávky produktů obchodům a tím pádem zákazníkům. I tato přírodní katastrofa se projevila do snížených prodejních odhadů pro předvánoční období.

Zajímavý je souboj u tabletu Eee Pad a mininotebooků. Prodeje klasických zařízení s Windows už příliš nerostou, rostou ale prodeje tabletů, které jsou nyní nejen módní, ale pro nenáročné uživatele dokážou plně nahradit onen mininotebook a nabídnout výhodné atributy jako je nízká hmotnost a vysokou výdrž na baterie za přijatelnou cenu (ASUS Transformer nyní za 12 000 Kč vč. klávesnice). Tento trend posilování pozice tabletů bude do budoucna zřejmě ještě posilovat.

Pro příští rok ASUS neodhalil žádný nový mininotebook, to ale neznamená, že nebudou. ASUS se ale spíše bude orientovat na tablety s androidem a později s Windows 8, které budou znamenat revoluci v ovládání tohoto OS. Navíc si můžeme být jistí, že ultrabooků bude v příštím roce až až. Za zmínku také stojí launch Transformeru ohlášený na 9. listopadu, prvního tabletu s Kal El (Tegra 3) a ASUS Padfone, tablet s vyjímatelným telefonem, který zajišťuje veškerou výpočetní sílu tabletu.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse