HP TouchPad se sytémem MeeGo

2. 11. 2011 00:04    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Přestože HP ukončilo prodej tablet PC TouchPad, stal se poslední dobou velmi rozšířeným a čím dál častěji se objevují různé poty systémů pro tento tablet.

HP TouchPad se sytémem MeeGo

HP TouchPad se rozšířil především díky jeho výprodejní ceně ke konci jeho prodejů. Jelikož HP ukončilo podporu systému WebOS, kterým byl tablet původně vybaven, začali uživatelé portovat pro tento tablet další systémy. Mezi nimi je již delší dobu Android nebo linuxová distribuce Ubuntu. Nyní se objevilo video ukazující bootování systému MeeGo na tomto tabletu.

Ačkoliv byla ukončena podpora i systému MeeGo, a to jak ze strany Intelu, který přešel na projekt Tizen, tak i Nokie, která začala do svých telefonů instalovat systém Windows Phone, tato volba systému není špatná, protože MeeGo byl vyvíjen primárně pro mini notebooky, chytré telefony a tablety a jsou také způsoby, jak na MeeGo spouštět aplikace pro Android.

Nicméně nejsou známi další informace o funkčnosti či nefunkčnosti MeeGo na TouchPadu (mimo zmiňovaného videa zobrazujícího pouze bootování).

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse