Barnes & Noble nabídne svůj tablet od 16. listopadu

7. 11. 2011 01:45    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Populární americké nakladatelství tak přímo reaguje na konkurenční Amazon Fire

Barnes & Noble nabídne svůj tablet od 16. listopadu

Knihkupectví Barnes & Noble je dobře známé sérií svých elektronických čteček Nook, ke kterým nyní přibude i tablet. Ten je na první pohled podobný staršímu modelu Nook Color, jeho možnosti ale budou přeci jen podstatně bohatší.

Základem novinky se 7mi palcovým IPS displejem (rozlišení 1024 x 600 bodů) bude dvoujádrový procesor TI OPAM4 taktovaný na 1,2 GHz doplněný o 1 GB RAM, dále by pak měl nabídnout i 16 GB úložného prostoru s možností rozšíření paměťovými kartami. Cena je sice o 50 USD vyšší než u Amazonu Kindle, který ovšem nabídne horší konfiguraci (slabší procesor, méně operační i úložné paměti, chybějící rozšiřující slot). Výhodou Amazonu je však přímé napojení na vlastní obchod nejenom s knihami, ale také s filmy, seriály či aplikacemi. Barnes & Noble bude muset v tomto případě až na knihy spoléhat na své partnery. Operačním systémem bude v obou případech upravený Google Android.

Cena tabletu by měla být 249 USD, tedy zhruba 4500 Kč bez DPH. Tablet by mělo být možné objednávat již od tohoto pondělí s tím, že první zásilky budou zákazníkům doručovány od 16. listopadu.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse